• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

AKUPUNKTUR


İÇİNİZDEKİ DOKTORU UYANDIRIN !

İştahınıza hakim olmakta zorlanıyorsanız, kan şekeriniz sık sık düşüyorsa ve kendinizi halsiz hissediyorsanız, bağırsaklarınız kilitli ya da metabolizmanız yavaşlamışsa, reflüden şikayetçiyseniz ya da yaşam enerjiniz düşmüşse önce durup hayatınızı bir gözden geçirmelisiniz. Sağlıklı yaşama uyum göstermekte zorlanıyorsanız, zayıflamanıza yardımcı bir metot olarak size akupunktur gerekli demektir.

Akupunktur nedir? Öncelikle belirtmeliyiz ki akupunktur bir tıp felsefesidir. Buna göre hayatın mükemmel döngüsü yasalara tabidir. Yani bu yasalar değişmeyen, şaşmayan daima ahenk, uyum içinde olan ve asla birbiriyle çelişmeyen yasalardır. Batı tıbbı ile Doğu tıbbının farkı şudur; Doğu tıbbı insanı bütünsel olarak ele alır, bozulan enerji akışını ve vücut dengelerini evrensel yasalarla uyumlu hale getirmeye çalışır. Batı tıbbı ise insanı bir makinenin parçaları gibi görür. Neredeyse vücudunuzdaki her organın ayrı bir doktoru vardır. Ancak aynı organın hasta olan vücutla veya diğer organlarla bağlantısı tamamen göz ardı edilir. Böylece aslında vücudun geneli gözden kaçırılır. Batı tıbbına göre binlerce hastalık vardır. Doğu tıbbına göre sadece bir tane hastalık vardır bu da vücudun dengesinin bozulmasıdır ve aslında dengeyi tedavi ettiğimiz zaman her şey düzelir.

Evrende yaratılan tüm canlılar kendi kendisini iyileştirme yeteneğine sahiptir . Ancak bütün bu işleyiş zamanla bozulabilir. İşte akupunktur tam olarak burada devreye girer. Herhangi bir ilaç almadan cerrahi bir operasyon geçirmeden vücudunuzun kendi kendisini iyileştirme mekanizmalarını evrensel yasalarla uyumlu bir halde yeniden devreye koyar. Kısaca akupunktur vücudunuzun kendi içindeki doktoru uyandıran bir tedavi yöntemidir.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilik yıllarından beri akupunktura ilgi duyan Dr. Yasemin Arslan 1990 yılından itibaren bu yöndeki eğitimini yurtiçi ve yurtdışında yapmış T.C Sağlık Bakanlığı tarafından da sertifikalandırılmıştır. Pek çok uygulama alanı olan akupunkturla daha çok zayıflama, sigara bırakma ve ağrı konularında başarılı çalışmalar yapmaktadır.


AKUPUNKTUR NASIL ZAYIFLATIR?

- Çalışmayan metabolizmanızı hızlandırır.

- Kan şekerinizi düzenler.

-Tansiyonunuzu dengeler

-Östrojen, progesteron gibi dişilik hormonlarınızı dengeler, azalmış androjen (erkeklik hormonunuzu) artırır.

-Tiroid bezinize uyarı verip doğru oranda çalışmasını sağlar.

-Kilitli tembel bağırsaklarınızı çözer.

-Sık su içemiyorsanız beyninizdeki susuzluğu algılayan merkezi düzenler.

- Regl düzensizlikleri yaşıyorsanız, dengeler.

-Sık sık gaz hazımsızlık gibi şikâyetleriniz oluyorsa, sindirim sistemi problemlerinizi çözer.

-Metabolik sendrom, insülin direnci veya hipoglisemik ataklarınız varsa açlık krizlerini azaltır ve düzeltir.

-Menopoz şikayetlerinizi hafifletir, hormonlarınızı dengeler.

- Enerji düşüklüğü hissediyorsanız vücut enerjinizi artırır.

- Moralsizlik hissediyorsanız beyinden salgılanan endorfin, serotonin ve enkefalin miktarını artırarak mutluluk hormonlarınızın seviyesini yükseltir.

- Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.

- Aşırı uykuya meyil ya da uykusuzluk hallerini düzenler.

Dolayısıyla akupunktur tedavisi sırasında sağlık kazanan birey, ihtiyacından fazla yemek istemez, eğer yerse de rahatsızlık hisseder ve hareket ederek onu yakmak ister. İşte vücudunuza bu dengeleri tamamen doğal yan etkisiz, binlerce yıllık bir tedavi olan akupunkturla oturttuğumuz zaman zaten problemler çözülmüş demektir.

Dikkatle baktığınızda kulakta sanki anne karnındaymışçasına bir bebeği göreceksiniz. Kulak üzerinde bebeğin organlarına denk gelen noktalar, vücutta da aynı bölgeleri temsil eder.

KLİNİĞİMİZDE AKUPUNKTUR

Kliniğimizde akupunktur tedavisi Dr. Yasemin Arslan tarafından uygulanmaktadır. Zayıflama tedavisinde; ilk seansta danışan Dr. Yasemin Arslan tarafından genel fizik muayeneden geçirilir, gerekilirse laboratuar tetkikleri istenir. Çin ekolü akupunktur uygulanır. Uygulamanın çok ince iğnelerle ve acısız olduğunu vurgulayalım. 15 dakikalık akupunktur ve dinlenme sürecinin ardından hastaya uygun, zorlanmadan yapabileceği gibi bir beslenme listesi ve egzersiz programı oluşturulur. Ardından akupunktur küpeleri takılır ve yaklaşık bir hafta sonrası için randevulaşılır. İlk seans 1-1.5 saati bulsa da daha sonraki seanslar 20-30 dakika sürer.

Akupunkturla zayıflama kürü 10 seanstan oluşur ve genellikle haftada bir gün tedavi yapılır. Her hafta akupunktur tedavisinin yanı sıra, kilo kontrolü, beslenme ve egzersiz hakkında yapılanları, yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verilir. Bu sırada danışanın doğru bildiği yanlışları, hataları ortaya konur ki bu hataların önüne geçilebilsin.

Sigara bırakma tedavisinde akupunktur ; sigaranın psikolojik bağımlılık yaratmasının yanı sıra fizyolojik bağımlılıkta yarattığı biliniyor. Basitçe anlatmak gerekirse sigara mutluluk hormonları olan endorfin ve serotonin salgılanımını tekeline alıyor. Yani ancak sigara içince bu hormonlar salgılanıyor ! Akupunktur bu dengesiz durumu ortadan kaldırıp endorfin ve serotonin salgılanımını tekrar normal haline getiriyor. Unutmayın sigaraya başlamadan önce böyle bir ihtiyacınız yoktu.

Kliniğimizde sigara bırakma tedavisi akupunkturun yanı sıra bilinçli telkin, NLP ve nefes teknikleriyle birlikte yapılıyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi için bkz. Daima Güçlü Psikoloji İçin

Akupunktur WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve T.C Sağlık Bakanlığı tarafından geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları tanımında yer almaktadır.

MERİDYEN DÖNGÜSÜ VE MERİDYEN SAATLERİ

Vücudumuzdaki yaşam enerjisinin dolaştığı kanallar olan meridyenler ; vücudun sağ tarafında 12 adet, sol tarafında 12 adet, vücudun tüm orta hattı boyunca biri ön diğeri de vücudun tüm orta hattı boyunca da sırtınızda olmak üzere 2 adet bulunur. Bu meridyenlerin kalp, kalın bağırsak, akciğer, böbrek, dalak meridyeni gibi isimleri ve bu organlarla bağlantıları vardır.

Akupunktur noktaları da bu enerji meridyenlerinin üzerinde bulunmaktadır. 365 tane klasik akupunktur noktası mevcuttur. Ancak ekstra noktalar sayıları 1000’i aşmaktadır. Bu noktalar kadim Çin’de 5000 sene önce Sarı İmparatorun Çin tıp kitaplarından bulunmuştur.

Vücudunuzun etrafında bulunan, onu çevreleyen enerjiye ‘Aura’ adı verilir. Newton fiziği her şeyi madde olarak algılıyordu oysa son yıllarda gündeme gelen kuantum fiziği madde olarak algıladığımız her şeyin aslında atom altı enerjilerde oluştuğunu gösterdi. Yani aslında içimiz dışımız her şey enerji. Akupunktur da bu enerjileri dengeleyen kadim bir tedavi yöntemi.

Akupunktur, meridyen döngüleri, meridyen masajları, ilaçların meridyen döngülerine göre alınma saatleri gibi konularda daha ayrıntılı bilgi için

DOKTOR KARDEŞLERLE EĞLENEREK İNTERAKTİF ZAYIFLAMA kitabımızdan da faydalanabilirsiniz.



    Paylaş: