• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

SELÜLİTLERİNİZDEN ARININ !


MEZOTERAPİ ve PB SERUM ile SELÜLİTTEN ARININ !

SELÜLİT TEDAVİSİNDE MEZOTERAPİ

Mezoterapi, el masajıyla birleştiğinde selülitte son derece yüz güldürücü neticeler alacağınız bir tedavi yöntemidir.Selülit tedavsinde kullanılan mezoterapi içeriği selülitli dokuya özel olarak farklı hazırlanır. Mezoterapiyle;

  • Kılcal mikro damarlanma yeniden oluşturulur.
  • Bağ dokusu desteklenir.
  • Ödemler giderilir.
  • Birbirleriyle birleşen yağlar sıvılaştırılarak ayrıştırılır.Selülit tedavisi 10 seanslık mezoterapi ve masaj küründen oluşur. Haftada1 veya 2 kez uygulama yapılabilir.Tedavi sırasında beslenmeye, uyku düzenine, hareketli olmaya özen gösterilmelidir. Tedavi bittikten sonra iki sene boyunca kişiye özel periyodlarda mezoterapi seanslarına ve masajlara düzenli olarak devam edilmelidir. Mezoterapi hamilelerde, emziren annelerde, kanser tedavisi gören hastalarda, ağır kalp ve böbrek hastalığı olanlarda uygulanmaz. Mezoterapi doğru dozlarda uygulandığı takdirde yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir.

SELÜLİT TEDAVİSİNDE BİR YENİLİK ;PB SERUM

Son yapılan çalışmalara göre PB serumun üç farklı içeriğinden ikisi selülit tedavisinin farklı aşamaları için daha kısa zamanda yüz güldürücü sonuçlar veriyor.Üçüncü içeriğe sahip PB serum ise bölgesel zayıflama tedavisinde kullanılıyor.

  • Daha yoğun miktarda KOLLAJENAZ içeren serum ; İnatçı selülit tedavisinde,yara izlerinde ,ciltteki dalgalı, buruşuk yapının tedavisinde uygulanıyor. Kollagenaz, cilde girintili-çıkıntılı, kötü ve sarkmış görünümünü veren kısalmış ve eski kollajen liflerini temizler ve yeni kollajen yapımı için fibroblastları uyarır.Böylece cilt yapısı düzgünleşmeye başlar.Kollagenaz ve uyarılmış fibroblastların etkileri 2.günde görülmeye başlar ve 7. günde fark belirginleşir.
  • Eşit miktarda LİYAZ, LİPAZ ve KOLLAGENAZ içeren serum ; Selülit başlangıç tedavisinde,göz altı torbalarının tedavisnde,hafif kırışıkların tedavisinde kullanılır.Liyaz bu etkisini vücutta su tutulumunu yapan polisakkarit moleküllerini parçalayıp serbestleştirerek ,kısaca ödemi çözerek yapar.

Pb serum hakkında daha ayrıntılı bilgi için bkz PB SERUM

SELÜLİT NASIL OLUŞUYOR ?

Selülit , zayıf, şişman, genç, yaşlı demeden kadınların büyük çoğunluğunda ve androjen eksikliği olan bazı erkeklerdede görülen bir problem. Cilt altı yağ dokusunun ödemlenmesi ,fıtıklaşması neticesinde ortaya çıkan selülit aslında yüzeyel bir yağ dokusu iltihabıdır. Cilt yüzeyi pürüzsüz görünümden karakteristik portakal kabuğu görünümüne geçer. Selülitin sebebi tam olarak bilinmemekle beraber en çok kabul gören teoriler arasında şunlar yer alıyor:

1) Dolaşım Yetersizliği :Kılcal damar dolaşımının yeterli olamaması sonucunda içi dolu yağ hücreleri bir araya gelip birleşirler. Ardından toplar damarların kalbe dönüş yoluna basınç yaparak etrafını sarıp sıkarlar. Böylece emilemeyen hücre içi ve hücreler arası sıvı cilt, cilt altı dokusunda birikerek cildin üzerine doğru selülit çıkıntısı yapar ve bu bölge iki parmak arasında sıkıştırıldığı zaman portakal kabuğu görüntüsü oluşturur.

2)Genetik :Latin kadınlarda uyluk bölgesinde daha sık gözlenirken kuzeyli kadınlarda karın bölgesinde gözlenir. Beyaz kadınlarda zencilerden daha sık rastlanır.

3) Hormon enzim sistemi:Selülit ergenlikten sonra görülmeye başlar. Bazı araştırmacılara göre aylık hormonal sikluse göre kollejenaz isimli bir enzim salgılanır. Bu enzim dokudaki kollajeni yıkar. Kollajen ise ciltte de bulunan önemli bir yapı taşıdır. Cilde sağlamlığını, tonusunu, gerginliğini verir. Cilt içindeki kollajen yıkılırsa cilt gevşer pörsük ve selülitli bir hal alır.Durum yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tarzıyla da birleşirse selülitlerle tanışmak için tüm şartlar yerine getirilmiş olur… Bu teori, selülit için en çok kabul gören teoridir.

Selülitin ortaya çıkması için obezite gerekli değildir .Son derece zayıf, fit görünümlü kişilerde hatta ergenlikte bile rastlanılabilir.Selülitte durum patolojik bir olmamakla birlikte estetik açıdan önemlidir.Kadınlarda en sık üst bacak, alt bacak,üst dış uyluklar ve kalçalarda gözlemlenir. Yani binici pantolonu gibi bir görünüme sahiptir. Ayrıca daha nadir olarak karın, üst kollar ve göğüslerde de görülebilir. Selülit ödemli, gevşek ,sert veya karma yapıda olabilir.

  • Ödemli selülit ; ağrılı, şişmiş, basmakla çukurcuk bırakan selülit tipidir.
  • Gevşek selülit ; hareketsiz sedanter yaşam tarzı olan veya spor yapmadan hızlı kilo veren kadınlarda görülür ,pozisyon değiştirdikçe selülitli doku yer değiştirir.
  • Sert selülit ; sportif kadınlarda görülür ve pozisyon değiştirdikçe yer değiştirmez.
  • Karma selülit ise söz konusu selülit tiplerinin birden fazlasının gözlemlenmesidir.

SELÜLİTTEN UZAK KALMAK İÇİN ZORLANMADAN VAZGEÇEBİLECEKLERİNİZ

- Hareketsiz bir yaşam tarzı. Zira hareketsiz bir yaşam süren kişilerin yağ oranı artar, kas oranı düşer. Dokular, kaslar, tendonlar gevşer. Bu da toplardamarların ayaktan vücuda kan pompalama mekanizmasını zorlar. Ayakta ve alt bacakta ödemler birikir. Bu durum da damarları sarar ve sıkar selüliti tetikler.

- Yanlış beslenme alışkanlıkları , bazı içecekler ( özellikle kola ve katkı dolu hazır kahveler )

- Bacak bacak üstüne atmak

- Uzun süre hareketsiz kalmak veya ayakta durmak

- Dar pantolon giyinmek

- Sürekli yüksek topuklu ayakkabı giymek,

- Sigara ve alkolün de serbest radikal artışını tetikleyerek mikro dolaşım sistemi üzerine olumsuz etki yaptığını hatırlatalım.

SELÜLİT DERECELERİ

Selülit dereceleri 1’den 4’e doğru giderek ağırlaşır. Bu dereceleri kısaca şöyle özetleyebiliriz.

- I.Derece :Belirgin bir semptom yoktur sadece cilt altı yağ dokusu kalınlaşmıştır ancak çıplak gözle görülmez.

- II. Derece: Cilt yüzeyinde istirahat halinde kozmetik bir problem yoktur. Sadece elastikiyet azalması vardır. Sıkıştırılınca veya kas kasılmasıyla portakal kabuğu görüntüsü ortaya çıkar.

- III. Derece:Cilt yüzeyinde istirahat halinde iken çıplak gözle portakal kabuğu görünümü gözlenir. Elastikiyet kaybı vardır. Elle bastırıldığında hassasiyet vardır.

- IV. Derece:Son safhadır.Ayakta dururken bile cilt yüzeyinde portakal kabuğu görünümü rahatlıkla gözlenir. 2mm den 25 mm e dek nodüller izlenebilir. El muayenesinde ele gelir ve muayene sırasında hassasiyet vardır.

Fazla kafein vücuda ağızdan alındığında selülite neden olurken, mezoterapide kafein ekstreleri diğer selülit gidericilerle birlikte cilt altı katmanlarına verildiğinde selüliti yok eden bir etki gösterir.



Paylaş: