• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

İĞNELİ LİPOLİZ-PASİF JİMNASTİK

İĞNELİ LİPOLİZ

Lipolizin kelime anlamı yağ yıkıcı demektir. Son yıllarda Avrupa ve A.B.D.'de çok popüler bir tedavi olan lipolizin, içerik maddesi olan "fosfotidil colin" yani soya fasülyesi ekstresi etkisini yağ hücrelerinin akışkanlığını ve geçirgenliğini artırarak, lipid bileşiminin hücre dışına çıkışını kolaylaştırarak gerçekleşir. Sonuçta yağ hücreleri hacimce küçülürler. Bu durumda bölgesel yağ birikimleri deride gevşemeye neden olmadan ortadan kaldırılabilir ve hafif kilo alımlarında bile dikkati çeken bu bölgelerde eskisi gibi fazlalıklar görülmez.


Bu özellikleriyle lipoliz, liposuction ve liposhaping (cerrahi yağ aldırma tedavileri)ne alternatif olarak gösterilmektedir. Üstelik lipoliz yapıldıktan hemen sonra günlük aktiviteler devam eder, cerrahi riskle karşılaşılmaz, evde oturmak, istirahat etmek gerekmez. Fosfotidilcolin doğal bir madde olduğu için yöntem yavaş ama derin bir etki sağlar. Lipoliz, tüm bölgesel fazlalıklarda (karın, kalça, basen, selülitli bölgelerde, diz içleri, bel yanları, kollar, bacaklar, erkeklerde sırt, göbek, jinekomasti ve yüzde gıdı bölgesinde) uygulanır. Teknik, mikroenjeksiyon yöntemidir. Yani çok ince uçlu iğnelerle uygulamaya dayalıdır. Seans sırasında pek fazla acı hissedilmez ancak hekimin tecrübesi ve becerisi çok önemlidir.

Lipoliz çok güçlü bir yağ yakıcı olduğundan ayda 1 kez ve 1 aylık aralarla 3 seans uygulanabilir. Daha sonra 3 ay ara verilerek 3 seanslık bir kür daha alınabilir. Lipolizde hiç diyet yapılmasa da, fosfotidilkolinin yukarıda belirttiğimiz etkilerinden ötürü 1–4 cm incelme görülür

PASİF JİMNASTİK

Pasif jimnastiğe diğer bir deyişle tembel jimnastiği de diyebiliriz. Bölgesel zayıflama ve selülit tedavilerinde etkindir.

Kliniklerde uygulanan elektroterapi yönteminde diğer pasif jimnastik cihazlarından farklı olarak faradik ve interferez akımlar kullanılır.

Bölgedeki kas stümilasyonu selülitlerin parçalanması, beden daraltılması, sıkılaştırılması, bağ dokusunun güçlendirilmesi ve lenf drenajının artırılarak, parçalanmış yağların idrarla atılmasını sağlayan faradik akımken, şekillendirme, sarkmış bölgeleri toparlama işlemini ise interferez akım yapar. Bu yöntemle vücut şekillendirmede başarılı sonuçlar alınmasının bir nedeni de istenilen kas grubuna yani aktif jimnastikle zor çalıştırılan bölgeler de dahil olmak üzere etki yapabilmesidir. Enfraruj ışınlarına gelince; vücut sıcağa maruz kaldığında yağların kullanımı artar çünkü artık vücutta soğuğa karşı izolasyon gereksinimi kalmaz. Vücut ısınmış yağları izolasyon kaynağı olarak görmediği için pasif jimnastikle beraber yağların yakılmasını hızlandırır. Enfraruj kısa zamanda yağ tabakalarına ulaşır. Böylece kan dolaşımı, dolayısıyla metabolizma belirgin bir şekilde artar, lenfatik bloğun ortadan kalkması kolaylaşır. Pasif jimnastik ve enfraruj kombinasyonu aynı anda uygulanır.

Seanslar yaklaşık 30 dakika sürer ve kalıcı bir sonuç için yaklaşık 20 seans gereklidir.

Seanslar haftada iki ya da üç kez olmalıdır. Bu süre içinde beslenme düzenlenir ve bol sıvı alınır. Bu kombinasyon derin ısı ve pasif olarak kas hareketi içerdiğinden ağrı tedavilerinde de kullanılmaktadır.



Paylaş: