• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

BOTOKS

BOTOKS

1992den beri tıp dünyasında kullanılan botoks neredeyseyüzyılın mucizesi ! Botoks yani laboratuvarda sentetik olarak üretilen botulinumtoksin uygulandığı noktada sinir- kas iletişimini sağlayan asetil kolinin salgılanmasını engelleyerek , o bölgede kasların hareketini önler. Bu etkiyle söz konusu bölge özellikleaşırı yapılan mimik kaynaklı kırışık, çatık gibi etkilerden ve yaşlanma ifadesi de dediğimiz kaşların düşmesi etkisinden kurtulur ya da korunur…

Botoks tüm dünyada koruyucu estetik tıp anlayışıylahenüz kırışık oluşmadan, kırışık oluşması muhtemel bölgeye uygulanmaya başlandığından artık ihtiyaç varsa 25lerden sonra gençliği korumak adına yapılabiliyor. Dolayısıyla yaş aralığı oldukça fazla . 25-85 yaş arası ! 85 yasında iken botoks uyguladığım, bize hoş görünmenin önemini her zaman hatırlatan anneannemizi burada sevgiyle anıyorum…

Kliniğimizdeki uygulamalarda hastalarımızı iki hafta sonra kontrol seansına çağırıyoruz. Eğer ihtiyaç varsa biraz daha uygulama yapıyoruz. Amaç fazla botoks uygulayıp maske ifadesi yaratmadan kontrollü bir tedavi yapmak tabii.

Gelelim botoksla ilgili yanlış uygulamalara…Neredeyse şeytani bir şekilde kalkmış mephisto kaşlar , maskeleşmiş hiç oynamayan, duygusal durumu yansıtmaktan aciz, ifadesiz bir yüz kesinlikle “ hoş” olmaktan uzaktır .Böyle istenmeyen bir yüz ancak fazla botoks uygulamasından oluşur .İşte bizim kliniğimizde yaptığımız kontrol seansı fazla miktarda enjeksiyonu önlemek içindir .İhtiyaç duyulursa az miktarda botoksla istenen etki sağlanacaktır.

Botoks hakkında ara sıra karşılaştığımız bir soru da bir kez botoks yaptırdıktan sonra hep yaptırmak zorunda mıyım ? oluyor. Hayır .Botoks, etkisi geçtikten sonra uygulama öncesi duruma dönecek ve hiç bir şekilde daha kötü bir durum oluşmayacaktır.

Bir de botoksun yılan zehri ya da domuz kaynaklı bir içeriği olduğuyla ilgilibir şehir efsanesi var .Bu konuya da açıklık getirelim : Botoks saf 900 KD nörotoksin protein kompleksinden oluşur ve sodyum klorit ve insan serum albümini katkısı içerir. AncakMS ve Parkinson hastalarında, hamile ve emziren annelerde kullanılmasındasakınca olabilir. Aspirin, omega3 gibi kan sulandırıcı tabletkullananların botoks uygulamasından 2-3 gün öncesinde bu tabletleri kullanmamaları ilacın etkinliği açısından iyi olur. Botoks uygulandıktan sonraki gün aynı şekilde ilaçlaradevam edilebilir.

Botoks uygulamaları artık bildiğiniz gibi sadece estetik amaçlı değil fazla terleme ve bruksizm yani diş sıkma sorunlarında da başarıyla kullanılıyor. Konularla ilgili daha fazla bilgiyi web sitemizde bulabilirsiniz.


Paylaş: