• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Makaleler

TERLEME BOTOKSU

TERLEME BOTOKSU

Botoksun çok başarıyla kullanıldığı alanlardan biri de aşırı terleme yani hiperhidrozdur. Bu hastalarda başta koltukaltları olmak üzere, avuçlarda ve ayak tabanlarında da aşırı terleme görülür. Bu durum stres, heyecan, egzersiz gibi aktiviteler sonucu ortaya çıksa da çoğunlukla aniden ortaya çıkar ve hastayı sosyal olarak zor durumda bırakır. Hastalar neredeyse yanlarında yedek giysi çantası taşımak ve kötü koku, aşırı terlemeye bağlı cilt sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalır. Aşırı terlemenin sebebi kesin olarak bilinmese de sempatik sinir sistemindeki bir işlev bozukluğundan ileri geldiği düşünülüyor.

Koltukaltı bölgesinde özellikle çok başarılı olan bu tedavinin etki süresi yaklaşık 6-6.5 aydır. Yani bahar aylarında uygulanacak botoks tedavisi hastanın tüm yazı çok rahat geçirmesini sağlayacaktır.

Botoksun tıpta diğer kullanım alanları ise son yıllarda öne çıkan çene eklemi sorunları (TME sorunları ) ,yutma güçlüğü, göz kapağı spazmları, bazı bel ağrıları, bazı kas spazmları, acil idrar inkontinansı, bazı tip migrenler gibi tablolardır.




Paylaş: