• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

SİGARAYI BIRAKTINIZ VEEE...




SİGARAYI BIRAKTINIZ VEE ….
-Tesbih, stres topu, anahtarlık,el işi gibi elinizi oyalayacak bir uğraş edinin.
-Hemen bir diş hekimine gidin ve diş taşı temizliği yaptırın. Dişlerinizin dilinizin üzerinde ne kadar çok leke, pas oluştuğunu, asıl göremediğiniz birikimin vücudunuzun içinde olduğunu fark edin. Dişleriniz temizlendikten sonra nefesinizin nasıl ferahladığını görün. Ek olarak diş beyazlatma tedavisi de yapılırsa zaten güzelim dişlerinizi bir daha sigarayla kirletmeye kıyamazsınız!


-Canınızın sigara istemesi krizi 3 dakika sürecek ve sonunda bitecek. Bundan emin olun. Böyle bir durumda mümkünse ortam değiştirin, diyafram nefesleri alın ve belirli akupunktur noktalarına dokunun.
-Her gün 30-60 dakika yürüyüşe devam edin.
-Kriz anında mümkünse duşa girin, bulunduğunuz yer müsaitse hemen egzersize başlayın ,az miktarda badem, fındık, meyve, yoğurt gibi hafif şeyler yiyin, sakız çiğneyin, sigarayla birlikte yapmayacağınız şeyleri yapın.
-Nefes egzersizlerini aklınıza geldikçe yapın. Unutmayın derin soluk vücudun detoks yollarından biridir.
-Sigaraya ayıracağınız bir haftalık parayla yemek ısmarlayın, küçük bir hediye alın. İlk önce kendinizi biraz şımartın. Beynin çalışma prensibi nedeniyle ödülünüzü ertelemeyin ve bunu hak ettiğinizi bilin.
-Daha sonra hedeflerinizi büyütün. Bir kaç haftalık sigara parasıyla sevdiğiniz birini eğlenceye götürün. Birkaç aylık sigara parası ise istediğiniz tatilin bir kısmını bile karşılayabilir.
-Sigarayı bırakma maceranızı, buna nasıl karar verdiğinizi ve nasıl başladığınızı henüz yolun başında olsanız da ünlü bir gazeteciye röportaj verirmiş ve topluma örnek olacakmış gibi kendi kendinize kurgulayın.


-Sigarayı bırakmanızın en büyük 3 nedenini görebileceğiniz bir yere koyun ve üstünüzde taşıyın.
-“Ben güçlüyüm”, “Artık sigaradan özgürüm”, “Kendimle gurur duyuyorum”, “Ben sigarayı yendim” gibi telkinleri sık sık içinizden,hatta ortam müsaitse sesli olarak tekrar edin. Bu telkinleri tam uyumadan önce söylemek zihinsel desteği çok arttıracaktır.

-Basit meditasyon çalışmalarını günde 2 kez, mümkünse aynı saatlerde yapın. 5-10 dakika yeterli olacaktır.

-Unutmayın sigarayı bırakmaya bu kadar motive olan bir insan, bunu mutlaka başaracak ve tekrar başlamayacaktır.



Paylaş: