• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

YAŞASIN PİJAMA HAREKETLERİ !


Sizlere önermek istediğimiz çok basit 6 tane hareket var. Bu hareketler günlük yürüyüş, dans veya neyi tercih ettiyseniz o sporun yanı sıra yapmanız gereken çok basit hareketler. Bu hareketlerle vücudunuzun, kaslarınızın, eklemlerinizin elastikiyetini, esnekliğini korumuş olacaksınız. Yaşınız ilerlese bile bu hareketlere devam etmeniz biyolojik yaşınızın ilerlememesi, genç kalmanız ve vücudunuzun fit olması için çok önemlidir. Hareketleri sabah uyanınca ve gece yatmadan önce yapmanızı öneririz.

Üzerinizde pijamayla bile bu hareketleri yapabileceğiniz için biz bu hareketlere PİJAMA HAREKETİ adını verdik.

Şimdi beraber hareketlere bir bakalım…

1.Hareket gerinme: Sabah uyandınız ve yeni bir güne başladınız. Şimdi yattığınız yerde gerinin. Nasıl mı? Kollarınızı ve bacaklarınızı ileriye doğru uzatabildiğiniz kadar uzatarak gerin.Gerinmek vücudunuzda hareketsiz kalmakla sıkışmış, durgunlaşmış, enerjinizi ve kan dolaşım sisteminizi hareketlendirir. Kaslarınızın içindeki sıkışmış asit atıklarınızın lenfatik dolaşıma geçmesine yardımcı olur. Ayrıca vücudunuzun esnekliğini ve elastikiyetini artırır , böylelikle biyolojik yaşınızı öne çekip sizi gençleştirir.Sabahları kalkınca ve gece yatmadan önce beş kez gerinin ve sonra kendinizi serbest bırakın.Serbest kaldığınızda derin nefesler alın. Böylece bütün vücudunuzu oksijenlendirmiş olursunuz.

2.Bacaklar havaya:Yattığınız yerde üzerinizdeki yorganı, battaniyeyi,pikeyi açın. Sırt üstü uzanın. Şimdi bacaklarınızıyukarı doğru kaldırın. Ardından tekrar uzatın. Tekrar kaldırın tekrar uzatın. Bu hareketi5 kez tekrarlayın. Bu basit hareket zamanla karın kaslarınızın gergin ve fit hale gelmesini sağlayacak. Şimdi de yattığınız yerde bir bacağınızı yukarı doğru kaldırın.Ardından dizlerinizi kırın ve karnınıza doğru çekin.Sonra diğer bacağınızla aynı hareketi gene 5 kere yapın.Şimdi de iki bacağınızla aynı hareketi yapın.Hepsibeşer kere.Bu hareket beliniz, bel çevreniz ve sinirlerinizi rahatlatır.

Pijama hareketlerinin devamı sonraki sayfada ...



Paylaş: