• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

KOLAY BİR NEFES TEKNİĞİ


-Gözlerinizi kapayın , bir elinizi göğsünüzün , bir elinizi karnınızın üzerine koyun ,burnunuzdan nefes alın ,biraz tutun , yavaşça verin . Bu egzersizi beş dakika kadar sürdürün ve bu süre içinde sadece nefesinize konsantre olmaya çalışın.

-Gözlerinizi kapayın , burnunuzdan dörde kadar sayarak derin bir nefes alın , dörde kadar sayarak içinizde tutun , dörde kadar sayarak ağzınızdan verin.

-Gözlerinizi kapatın ,burnunuzdan dörde kadar sayarak derin bir nefes alın , sekize kadar sayarak içinizde tutun , sekize kadar sayarak ağzınızdan verin.

-Derin bir diyafram nefesi alın ,tutabildiğiniz kadar uzun süre içinizde tutun , aniden“ ohhh” diyerek ağzınızdan verin. Bu nefes size kendinizi daha da iyi hissettirecek.

Doğru nefes aslında tüm kadim bilgilerde bahsedilen çok önemli bir konu.Nefes teknikleriyle konsantrasyonunuzu artırmak , zihninizi sakinleştirmek , uykuya geçişi kolaylaştırmak , alışkanlıklarınızı değiştirmek bile mümkün olabiliyor. Biz de kliniğimizdeki tedavilerde bazı nefes tekniklerinden yararlanıyoruz.



Paylaş: