• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

YÜZ-DUDAK DOLGULARI


Yüz dolguları da son yıllarda teknolojik olarak çok gelişen, uygulaması son derece kolay ve yaşlanma etkilerine karşı son derece yüz güldürücü sonuçlar aldığımız medikal estetik tedavilerinden…

-Yüzde ve çenedeki sarkıkları toparlamak için Jaw-line dolgular

-Yüze V şekli vermek ve yüzü inceltmekiçin çene ucu dolgusu

-Dudaklar (Şekillendirme veya nemlendirme)

- Burun kenarlarından ağız köşesine doğru derinleşmiş çizgiler

-Dudak kenarındaki küçük dikey çizgiler

- Alındaki derin yatay çizgilere ve kaşlar arası çatık

- Boyun bölgesi

-Eller ,derin sivilce izleri

-Yanaklar, gıdada yaşla beraber görülen çökkünlükler

15 dakikada uygulanabilen ve etkisi hemen görülen buenjeksiyonlar 5-10 yaş gençleştiriyor.. Botoksta olduğu gibiburada da fazla miktarda dolgu maddesi konulması yüz ifadesinin bozulması demek. Bu sebeple doktorunuzundolgu miktarını çok iyi ayarlaması gerekiyor .Aksi takdirde kaplan yüzler ,aşırı kalınlaşmış dudaklar yapmak işten değil...Oysa yüz çok hassas dengeleriyle güzeldir ve bir bölümünü abartmak o uyumu, harmoniyibozar. Gözün algıladığı güzellik kavramı ilk çağlardan bu yana Rönesansta mükemmel örneklerini gördüğümüz gibi uyumdur. Leonardo da Vinci’nin, Michalengelo’nun , Boticelli’nin,Caravaggio’nun, Raphaello’nun ve daha adını sayamadığımız bir çok ustanın kadınlarında hep bu uyumu görürüz.

İnsan gözü dengeli bir yüzü daha güzel algılar.

Bizim kliniğimizde tercih ettiğimiz HLA hayvansal kaynaklı olmayan, laboratuvarda üretilmiş HLA. Bu madde kırışık ve mimik çizgilerini düzeltir ve dudak, yanak ve diğer dokulara hacim verir, enjekte edilen alanlardaciltteki mikro pürüzleri ve cilttonunu yeniden yapılandırır ,cildin esnekliğini eski haline getirir .

Yüz dolgularının tek bir formu yoktur; Örneğin dudak için kullanılan dolgu, derin olmayan kırışıklara kullanılamaz, derin kırışıklara kullanılan dolgu da ellerde kullanılamaz.Yüzde de uygulama alanına göre düşük yoğunluklu, orta yoğunluklu ve yüksek yoğunluklu dolgular kullanılır. Hyaluronik Asit içeren dolgu maddeleriçoğunlukla 6-12 ay etkilidir ve allerjik reaksiyon geliştirmez Tercih ettiğimiz HLA kendi hacminin çok ötesinde su tutma özelliğindedir. Bu özelliğiyle de cildin nem oranını daartırır.

İnce dudaklarından rahatsız olan genç kadınlara 25 yaşından itibaren dudak dolgusu yapılarak daha hoş bir görünüm kazandırırken , 40 lıyaşlarda gülme çizgileri ,çatık ,alın, boyun , dudak üstü dikey çizgilenmeleri (smokers line)gibi bölgelere , 50-60 lı yaşlarda ise yüzdeki yağ dokusunun, yanakların hacmini kaybetmesine bağlı olarak yaşlı çökük ifadenin , boyun kırışıklığı ve ellerdeki doku kaybı için uygulanması çok güzel sonuçlar vermektedir .Ancak burada tekrar belirtelim amacımızgençlikteki görünümüyakalamak, başka bir yüz değil !

Dolgu da diğer medikal-estetik tedavileri gibi bir öğlen arasındayapılabilir , yaklaşık 20 dakika sürer , ardından makyajınızı tazeleyip işinize devam edebilirsiniz .Son yıllarda dolgu maddelerinin içine konan az miktardaki anestezik madde (lidocain)tüm tedaviyi neredeyse hiç acı duymadan yaptırmanızı sağlıyor. Dolgular duruma göre botoksla kombine edilerek uygulanabilir, böylece daha güzel sonuçlar almak mümkündür…


Paylaş: