• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

MASSATER BOTOKSU

Diş sıkma ve gıcırdatma sorunu,yol açtığı ağrılar ve tedavilerinden Diş Hekimliği/ Ağız Kokusu-Diş Gıcırdatma bölümünde ayrıntılı olarak bahsetmiştik.Bu bölümde de tüm dünyada son yıllarda çok kullanılan Massater Botoksundanbahsedeceğiz.

Diş sıkma ve gıcırdatma sonucu çene eklemindeki deformasyona bağlı başka sorunlar ortaya çıkabiliyor

1) Ağrılar,çene ekleminde ve çiğnemede sorunlar

2) Estetik sorunlar: Uzun süreli diş sıkma sonuncunda massater kas hacmi artar.Bu durumalt yüz bölgesinde genişlemeye yol açar. Oysa kadınlarda ince yüz şekli daha yumuşak,çekici ve estetik bir görünüm sağlar.

Tedavi yanak alt kısmında bulunan çiğneme kasına (masseter kası) belirli noktalardan yapılan botoks enjeksiyonu ile olur.Böylece kastaki stresi ve aşırı çiğneme kuvvetini ortadan kaldırarak kasta rahatlama sağlanır ve geceleri diş gıcırdatma, diş sıkma sorunu tedavisi gerçekleşir.Yeterli dozda yapılan enjeksiyon kaslara zarar vermez.

Uygulama 15-20 dakika gibi kısa bir sürede yapılıyor. Botoksun süresi ortalama 4-6 ay devam ettiğinden dolayı şikayeti devam eden hastalara tekrarlama dozları 6 ay sonra yapılabilmektedir.Ancak yine de dirençli bazı hasta gruplarında gece plağı ve hipnoz gerekli olabilir.


Paylaş: