• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

Fazla terliyorsanız çözüm botoks olabilir

Botoksun çok başarı ile kullanıldığı alanlardan biri de ‘’aşırı terleme” yani “hiperhidroz” dur.Bu hastalarda başta koltuk altları olmak üzere, avuçlarında ve ayak tabanlarında aşırı terleme vardır. Bu durum stres ,heyecan ,egzersiz gibi aktiviteler sonucu ortaya çıksa da çoğunlukla aniden ortaya çıkar ve hastayı sosyal olarak zor durumda bırakır. Hastalar neredeyse yanlarında yedek giysi çantası taşımak ve kötü koku ,aşırı terlemeye bağlı cilt sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalır .Aşırı terlemenin sebebi henüz kesin olarak bilinmiyor ancak sempatik sinir sistemindeki bir işlev bozukluğundan ileri geldiği düşünülüyor.

Koltuk altı bölgesinde özellikle çok başarılı olan bu tedavinin etki suresi yaklaşık 6-6.5 aydır.Yani bahar aylarında uygulanacak bir botoks tedavisi hastanın tüm yazı çok rahat geçirmesini sağlayacaktır.

TER KOKUSUNA ÇÖZÜM ÇOK BASİT

Terleme sonrası koku oluşmaması için en sağlıklı yol koltukaltına sürebileceğiniz tuz,karbonat gibi alkali ürünler.Bir miktar sofralık tuzu veya sofralık karbonatı hafifçe sulandırıp günlük duştan sonra veya evden çıkmadan önce direkt koltukaltınıza sürebilirsiniz.Pratik olması açısından farklı formlarını hazır olarak eczane,market ya da güzellik ürünü satan mağazalarda bulabilirsiniz.Eğer ter koktuğunuzu fark ederseniz yapılacak en iyi şey deodorant,parfüm sıkmak değil o bölgeyi sabunlu suyla yıkamaktır.Parfümleri alkol içeriği nedeniyle koltukaltı bölgenizde tercih etmemelisiniz.Deodorantları ise hem kimyasal yapıları hem de azaltılmış da olsa atmosfere zarar veren kloro-flora karbon içerikleri nedeniyle tercih etmemelisiniz.

Çemen,pastırma,sarımsak gibi besinlerin kokusunun ter yapısına geçtiğini de aklınızda tutmalısınız.

TUZLAYAYIM DA KOKMA

Basitçe özetlersek ter kokusunu oluşturan moleküller ter sıvısından çok cildinizdeki,koltukaltınızdaki koku yapan bakteriler tarafından üretilir.Sabunlu su,tuz ve karbonat bu bakteriler için alkali ve bateriostatik bir ortam oluşturacak yani cildinizde çoğalmalarını önleyecektir. Fazla tuzla saklanabilen turşu,tuzlama et,peynir,zeytin vb gıda maddelerinin saklanma mantığı da yaklaşık olarak buna benzer.İşte büyüklerimizden duyduğumuz tuzlayayım da kokma hikayesinin gerçek dayanağı !

Botoksun tıpta diğer kullanım alanları ise son yıllarda öne çıkan yüz gençleştirme tedavileri,çene eklemi sorunları (TME sorunları) ,yutma güçlüğü ,göz kapağı spazmları, bazı bel ağrıları, bazı kas spazmları, acil idrar inkontinansı ,juvenil serebral palsi, bazı tip migrenler,Parkinson hastalığının bir çok şikayeti gibi durumlardır.

02 Mayıs 2019

Paylaş: