• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİREN SERUMLAR

Özellikle de covid döneminde bir çok ünlünün,politikacının yaptırdığı IV (intra venöz) serum infüzyon terapileri epeyce revaçta. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller direkt damara verildiğinden hasta (aslında hasta değil tabii sağlığını geliştirmek isteyen kişi) kendisini oldukça kısa sürede iyi hissetmeye başlıyorBu etki ilerleyen haftalarda daha belirgin hale geliyor Bu teknik eskiden hastane ortamında ve sadece gerçek hastalar için yapılırdı ancak teknolojinin,bilimin gelişmesi ile artık hijyen kliniklerde de uygulanıyor.

Serumun içine ihtiyaca göre glutatyon, yüksek doz C vitamini, Myer’s kokteyl (enerji kokteyl ), B kompleks vitaminleri, koenzim Q-10,çinko, selenyum, ALA (alfa lipoik Asit), saç ve tırnaklar için bakım kokteyli (evet henüz embriyo döneminde iken saç ve tırnaklar aynı oluşundan farklılaşır), spor yapanlarda kas hücrelerini destekleyici kokteyl ilave edilebiliyor.

Bugün kısaca anlatacağımız terapi ise glutatyon. Glutatyon aslında vücudumuzda doğal olarak üretiliyor ancak hem yaş hem yaşam koşulları ile birlikte azalıyor⬇Bazen tıp çevrelerinde ana-antioksidan olarak nitelendiriliyor. Çünkü hücrelerimize zarar veren serbest radikalleri karaciğere taşıyor ve burada kendisini yenileyerek tekrar işbaşı yapıyor. Yani hücrelerimizin enerji santralleri olan “mitokondri”lerin sağlıklı çalışması için elzem.

Glutatyonun anti-oksidan (yani bir bakıma toksinleri, istemeden aldığımız zararlı atıkları uzaklaştıran) özelliğini cilt ve kas hücrelerinde görüyoruz. Metabolizmayı yağ hücresi depolamak yerine kas hücresi yapımına kaydırdığını da biliyoruz. Aynı etki ile sigara kullananlarda vücutta biriken toksinlerden arınmaya yardımcı.Akupunktur ve hipnozla birlikte sigara bırakma tedavi protokolüne aday bir terapi. Cıva, arsenik, kadmiyum gibi ağır metallerin atılmasında etkili ve B vitaminlerinin emilimini artırdığı için sindirim sistemini destekliyor.

Biliyorsunuz ki sağlık tek tek hücrelerimizin içinde!

17 Şubat 2021

Paylaş: