• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

CNNTÜRK RÖPORTAJI ZAYIFLAMA

Bunlardan birincisi akupunktur; akupunktur aslında bir zayıflama tedavisi değil denge tedavisi. Yani bedenin dengelerini yerine oturtunca vücut olması gerektiği gibi çalışıyor ve zayıflama programı sırasında açlık hissi azalıyor, moral yüksek oluyor, hormonlar daha iyi çalışıyor ve metabolizma hızlanıyor. Ben ekibimle beraber bütün zayıflama tedavilerinde mutlaka beslenme ve egzersizi de programlıyorum. Ve tedavi bittikten sonra iki yıl sonra da hala takipte oluyoruz ki verilen kilolar geri gelmesin.

Zayıflamayı kolaylaştıran ikinci yöntem ise Mezoterapi . Mezoterapi uzakdoğu değil Fransa kökenli bir tedavi. Mezoterapi de istediğimiz bölgeden incelme sağlayabiliyoruz. Senin de bildiğin gibi bir mikroenjeksiyon tedavisi. Yağ dokusunun içine enjeksiyonlar şeklinde yapılıyor. Böylece bir anlamda yağ hücresinin küçülmesi gerçekleşiyor.

Bu tedavi karın, üst bacak, gıdı, üst kollar, basenler, üst bacaklar, sırt gibi bölgelerde yapılıyor yani nerede dengeyi bozuyorsa oraya yapılabiliyor. Endikasyonun olduğu bir hasta grubu da

diyet yapınca yüzü fazlasıyla inceldiği halde mesela kalça basen bölgesi incelmeye hastalar. Bu tip hastalar mezoterapiden çok fayda görüyor.

Üçüncü yöntem de tıbbi hipnoz; tıbbi hipnozla zayıflamada az yiyerek doymak, tokluk ölçeği ayarlaması, yiyeceklere karşı zihin kontrolü, egzersiz yaparken keyif alma gibi telkinler veriliyor. Böylece zayıflama programını daha kolay ve zevkli uyguluyor.

Bazen hastaların korktuğunu duyuyoruz. Ancak tıbbi hipnozda hastanın uyuması, derin transa girmesine gerek yok . Hasta nerede olduğunu kimin yanında olduğunu her an biliyor yani kontrolü var. Biz sadece bilinçdışına hasta ile daha önceden belirlediğimiz telkinleri veriyoruz. Benzer bir durum sigara bırakma için de geçerli.

Bir de zayıflarken 45 yaş öncesi ve 45 yaş sonrası bireyin cevabı farklı oluyor. 50 yaşın metabolizma ihtiyacıyla 20 yaşın metabolizma ihtiyacı birbirinden çok farklı. Kliniğimizde ve kitabımızda bol bol bahsediyoruz bu durumdan.

17 Şubat 2021

Paylaş: