• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

Bebek gibi bir cilt için tüyolar

BEBEK GİBİ BİR CİLT İÇİN TÜYOLAR

Cilt güzelliğinizde ruhsal durumunuzun, stresinizin, huzurunuzun, hoşgörünüzün etkisi tartışma götürmez bir gerçektir. “Ak gün ağartır, kara gün karartır” ,”İçinin güzelliği dışına yansımış” gibi atasözlerimiz de bunu doğru kılar niteliktedir. Gerçekten de kendinizi iyi, huzurlu hissettiğiniz de cildiniz de ışıldar. Estetik tedavilerde hedefiniz bu olmalı ; olduğunuzdan farklı bir insan değil olduğunuzun en iyisi olmak !

Cilt güzelliğiyle doğrudan bağlantılı olarak uyku konusunadeğinmeden olmaz. Uyumanızı sağlayan hormon olan melatonin gece 23.00- 03.00 arasında yoğun bir şekilde salgılanır. Melatonin HGH(Human Growth Factor ) salgılanımı da uyarır ve böylece cildiniz de tüm vücudunuz gibi uykuda onarılır. HGH çocukları büyütürken yetişkinlerde de onarım için çok gereklidir. O halde lütfen gece saat 23.00- 03.00 arasını uykuda geçirmeye özen gösterin. Günde en az7 saat uyumak ise vücut fonksiyonları açısından elzem.

Öğleden sonra, ikindi vakti yenen şekerli gıdaların ve glisemik indeksi yükselten yiyeceklerin de HGH salgılanımını azalttığını - bir anlamda gece yenen çikolatanın sizi yaşlandırdığını söyleyebiliriz- göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Yatmadan önce içeceğiniz bir bardak su cildin neminin korunmasına birçok kremden daha faydalı olacaktır.

Uykudan önceyoga, dua gibi ritüeller daha rahat bir uykuyu sağlayabilir.Cilde uyku kadar iyi gelen bir ilaç henüz bulunmadı desek yeri var. Kısaca güzellik uykusu deyimi doğru. Gün içinde yapılan küçük bir şekerlemenin de ( tabii ki dinlenme anlamında ) güzelliğinize katkıda bulunacağını belirtelim. İmkanınız varsa öğle yemeğinden sonra küçük bir siestayı kendinizden esirgemeyin. Ancak bu uyku süresi 15-20 dakikayı geçmesin.Aksi takdirde günlük veriminiz düşecektir.

UNUTMAYIN: Genç kalmanız için saat 23.00-03.00 arasını uykuda geçirmeniz çok önemlidir!

Uyku konusuna ayrıca başka bir yazımızda değineceğiz.

Sağlıklı,neşeli günler …

17 Mayıs 2019

Paylaş: