• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

Kilonuzun %10 unu kaybetmekle neler kazanacaksınız ?

Kilonuzun yüzde 10’unu kaybetmekle neler kazanacaksınız!

Son yıllarda gün geçmiyor ki vücuttaki fazla yağların yeni bir zararı bilim dünyasında yer almasın. Obeziteye giden yol “hafif kilolu” olma durumundan geçiyor ne yazık ki. Bu durum bütün dünyada aynı. Neyse ki yemek alışkanlıklarımız birçok topluma göre daha iyi.

Oysa kilonuzun %10 unu hatta %5ini vererek çok daha sağlıklı,enerjik ve hoş olabilirsiniz .Örneğin 65kg ve hafif kilolu bir kadın için 6-6.5 kg vermek ya da 90 kg olan bir erkek için 4,5-5 kg vermek zor değildir.

“Eski toprak”ların sırrı

“Eski toprak” dediğimiz büyüklerimizin sağlığına hep özeniriz ama o zaman hayatlarını sürdürebilmek için çok daha fazla hareket etmeleri gerekiyordu ve yiyecek çeşitliliği çok daha azdı. Artık çapalayacak toprağınız yoksa evde,dışarıda harekete üşenmeme ve karmaşık olmayan bir beslenme düzenine geçmek eski toprakların sağlamlığına yaklaşmak için yeterli.

YAŞAM SÜRENİZ UZAYACAK ve ENERJİK HİSSEDECEKSİNİZ

-Yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı hatta bazı kanser türlerine yakalanma riskinizi düşüreceksiniz.

-Eğer bu tip bazı kronik hastalıklara yakalandıysanız, ilaçlarınızın dozu düşürüreceksiniz. Hatta zaman içinde ilaç kullanmaya gereksiniminiz kalmayabilir. Tabii ki doktor kontrolünde.

-Diz ağrısı, bel ağrısı gibi şikayetlerinizden kurtulacaksınız.

-Giydiğiniz her giysiyle daha “hoş” görüneceksiniz.

-Kalbiniz rahatlayacağı için daha hafif olacaksınız ve daha rahat hareket edebileceksiniz.

-Daha enerjik hissedeceksiniz.

-Güzelleşme bir domino etkisi yarattığından daha bakımlı da olmaya başlayacaksınız.

-Yaşam sürenizi uzatmış olacaksınız.

-Kadınlarda bel çevresinin 80 cm, erkeklerde 98 cm altında olması yaşam süresini direkt etkiliyor. Bunu unutmayın.

-İlerleyen yaşlara daha “hafif” adım atmak daima avantaj yaratacaktır. Kilonuzun sadece yüzde 10 unu kaybetmek , yaşam süresinizi uzatacak ve hayatınıza kalite kazandıracaktır.

YAZIN FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK İÇİN KISA KISA…

-Yaz mevsiminin hafif ve sizi hafifletecek sebze ve meyvelerini ihmal etmeyin.

-Karpuz yazın en güzel meyvelerden biri. Günlük bir öğününüzde orta boy bir karpuzun dörtte biri, 100 gr beyaz peynir ve bir dilim tam ekmekten oluşturabilirsiniz. Dengeli, hafif ve doyurucu öğün.Ancak insülin direnci ya da diabet hastaları karpuzu çok az yemeliler.

-Sakız kabağı, domates, bamya, patlıcan ve kırmızı biberin en güzel zamanı yaz. Bol bol limonlu sebze salatası, az yağlı veya yağsız taze sebze yemekleri kilo vermenize yardımcı olacaktır.

-Protein çeşitlerini de bir arada tüketmeyin. Örneğin, balık ile kırmızı et ya da peynir ve tavuk eti aynı önce bulunmamalıdır. Bu sözümüz özellikle açık büfe tatile gidenler için!

-Yemeğe başlamadan önce çiğ sebzeler tüketirseniz diğer besinlere midenizde daha az yer kalır. Daha kolay doyarsınız.

-Erken kalkın, erken yatın. Gece 11:00-03:00 arasında uykuda geçirin ve gece uykunuzu en az 7.5-8 saat uyuyun. Fazla uykunun da verimliliğinizi düşüreceğini belirtelim.

ÇOK ŞEKER TÜKETEN ÇABUK YAŞLANIR

Tüketildiği her vücutta aside neden olan şeker, cildi yaşlandıran besinlerde başrolde. Kan şekeri düzeyini hızla artırır ve aynı hızda da düşürür. Bunun sonucu da yorgunluk, hassasiyet ve depresyondur.

26 Mayıs 2019

Paylaş: