• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

SAĞLIK İÇİN TPORAKLANIN !

SAĞLIK İÇİN TOPRAKLANIN !

Çıplak ayakla hafif ıslak çimenlere ve toprağa bastığımızda vücudumuzdaki elektron dengesi nötrlenir. Ayrıca her gün duş alınması da elektronik dengenizi yerine getirecektir...

Sağlıklı yaşam algısı sanki insan doğasından uzak, ulaşılması çok zor bir imge gibi olmaya başladı. Oysa hepimiz binlerce yıldır doğada yaşayan, doğayla uyumu sayesinde hayatta kalmayı başaran büyük büyük anne ve büyük büyük babalarımızın torunlarıyız.

Çıplak ayakla hafif ıslak çimenlere ve toprağa bastığımızda vücudumuzdaki elektron dengesi nötrlenir. Bu sistem aslında bir anlamda evlerimizdeki elektrik tesisatının topraklamasına benzer. Topraklanma için çıplak ayakla yürümekten başka denize girebilir, ağaçlara, bitkilere dokunabilir, sarılabilirsiniz. Ayrıca her gün duş alınması da elektronik dengenizi yerine getirecektir.

Bu konudaki bir başka görüş de frekans uyumsuzluğu. Bu görüşe göre insan, ağaçlar, binalar kısaca etrafınızda gördüğümüz her şey bir titreşim halinde. Ancak binanın titreşimi, arabamızın titreşimi, plastiğin titreşimi, bitkinin, hayvanın ve insanın titreşimleri farklı. Titreşimimizin uyumlu olduğu yerde de kendimizi iyi hissediyoruz, ormanda, bitkilerin arasında, denizde... Ancak şehir hayatı kendimizi uyumlu hissedebileceğimiz bir ortamda titreşmeye izin vermiyor. Tabii ki toplu yaşam ve binalar bizi burada sayamayacağımız kadar çok tehlikeden koruyor ama hava hazır sıcakken günde 20 dakika çimende yürüyün, deniz tatilinde bol bol suya girin, her gün duş alın.

16 Temmuz 2020

Paylaş: