• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

HİPNOZLA ZAYIFLAMAK

HİPNOZLA ZAYIFLAMAK

İlgilendiğiniz konunun başarıya ulaşması için psikolojiniz çok önemlidir hatta kritik düzeydedir desek yanlış olmaz.İşte psikolojinizi güçlendirmenin ve güçlü kalmanın yolları! Bu arada bu yolda yürürken unutmayın ki herkes zaman zaman kayar ancak önce ayağa kalkan kazanır. Tıpkı hayat gibi. Sorunlarla karşılaştığımızda hep isteriz ki karşımızdaki kişiler değişim göstersin, şartlar değişsin, biz de rahat edelim. Oysa tek değiştirebileceğimiz KENDİMİZİZ.Yine belirtmemiz gerekiyor ki bu yoldaki tek rakibiniz SİZsiniz.O halde haydi bakalım kolları sıvayın yeni SİZ için!

Hem zayıflarken hem sigarayı bırakırken psikolojinizi çok güçlendiren 4 temel adımla konuya giriş yapalım. Hemen herkesin derinliklerinde yatan bu potansiyel güç harekete geçmek için bazı uyarılar bekliyor.

Ancak öncelikle akupunktur ve mezoterapi tedavisinin birçok yararı olduğunu ve hipnozla birleştiğinde işleri oldukça kolaylaştırdığını belirtelim.

1)TIBBİ HİPNOZ : Birkaç cümleyle özetlemeye çalışırsak hipnoz, günümüzde kişinin telkin alma yeteneğinin artması olarak tanımlanıyor. Tıbbi hipnoz altında değiştirilmesi istenen davranış alışkanlıkları hastanın isteğine göre değiştirilebiliyor. İyi eğitimli ve zeki bireyler hipnoza daha kolay girip daha iyi sonuçlar alabilse de genel olarak toplumun%80i hipnozdan iyi sonuçlara ulaşıyor.

Zayıflamaya destek olarak yapılan hipnozdaaz yiyerek doyuma ulaşma, tokluk ölçeği ayarlaması,zor durumda kalındığında zihin kontrolü,egzersizyaparken keyif alma gibi pek çok telkin bilinçdışına verilir.Böylece beslenme programı ve egzersizler çok daha kolay yapılır.Bu telkinler her seans hipnozdan önce yapılangörüşmedehasta ile birlikte hangi konularda zorlanılıyorsa ona göre belirlenir.Bilinçaltı temizliği,önceki yaşamlara gitme gibi konular tıbbi hipnozun dışında kaldığından uygulamıyoruz.Bizim amacımız hastanın derin transa girmesi değil, nerede olduğu,kimin yanında olduğu farkındalığı kaybolmadan zayıflama programını rahatçagerçekleştirmesini sağlamaktır.

Hipnoz sırasında beynin dalga boyu “alfa” dalga boyuna iner. Bu dalga boyu derin düşünme, derin bir şekilde dua ya da uykuya hemen dalmadan önceki dalga boyudur. Zihin bu dalga boyunda bilinçdışı değişimleri gerçekleştirir. Rüya sırasında korktuğumuz, sevindiğimiz, üzüldüğümüz vb. durumlarda vücudumuzdan hormon salınımı olur. Hipnoz altında da benzer bir durum söz konusudur.

Tıbbi hipnozla sahne hipnozunu birbirine karıştırmamak gerekir. Sahne hipnozu şov amaçlıdır. Bu amaçla sahneye çıkan kişiler zaten tuhaf davranışlar sergilemeye gönüllü olan insanlardır. Tıbbi hipnozda ise amaç zaten hastayı komik duruma düşürmek değil doğal davranış alışkanlığı oluşturmaktır. Hasta zaten kendisine uygun olmayan telkin verildiğinde hipnozdan çıkar. Bu bilinen bir gerçektir. Ancak burada çok önemli bir kritik var: Hipnozu kim uygulamalı? Tıbbi Hipnozu mutlaka bu konuda eğitim almış doktor, diş hekimi veya psikolog uygulamalıdır. T.C. Sağlık Bakanlığı da 27. 10.2014 tarihinde konuyla ilgili yönetmelik yayınlamıştır.

2) NLP (Nöro-Linguistik Programlama ):Basitçe anlamaya çalışırsak NLP, bireylerin olabilecekleri en iyi versiyonlarını oluşturabilmek için çok başarılı kişileri inceler, davranışlarını modeller ve kişiye adapte eder. Zihin ve beden bir bütün halinde hareket eder ve karşılıklı etkileşimde bulunurlar.Canımızı sıkan bir haber aldığımızda kolumuzun kalkmaz olduğunu,hayret ettiğimizde tüylerimizin diken diken halini, sıkıntı içindeyken sevdiğimiz birinin sesini duyduğumuzda havamızın nasıl değiştiğini ,her şey yolunda gidiyorken , güzelce zayıflıyor veya rahatça sigarayı bırakmışken can sıkıcı bir olay karşısında kendimizi buzdolabının önünde bulduğumuzu veya bir sigara yakıldığını hemen herkes yaşamıştır.Oysa biliyoruz ki bütün bunlar algılarımızla ilgilidir.Yani algımızı değiştirirsek sorunu sorun olarak görmekten çıkaracağız !

NLP ile” tam hedef” belirlenir, strateji planlanır, modellemeler yapılır. Bunun için zaman çizgisi, çapalar, boş sandalye, rol model gibi birçok teknik kişiye adapte edilerek kullanılır.

3)OTOHİPNOZ : Otohipnoz doktorun kontrolünde kendi kendine hipnoz olarak tanımlanabilir. Bu durumda hasta günde iki kere (veya sıkışırsa daha fazla) kendi kendine gevşeyerek, telkinleri tekrarlayacak, rahatlayacak ve güçlenecektir.

4)NEFES TEKNİKLERİ: Doğru nefes teknikleri farkındalık, yoğunlaşma ve uyumu artırır. Ayrıca hafif bir detoks etkisi de yaratarak fiziksel olarak da daha iyi hissettirir. Bazı basit nefes tekniklerini zaman zaman web sitemizde bulabileceksiniz.

Bireyler bu tekniklerle hayatlarının ve kendi kararlarının kontrolünü ele alacak biçimde güçlenirler. Tabii bu değişimler için bazı ön kabuller gerekli. Örneğin başaracağınıza dair tam bir inanç, herkesi ama en önce kendinizi affetmek, pişmanlıklarınızdan kurtulmak ve bunların bedelini ödediğinizi kabul etmek, başkalarının size karşı uygunsuz davranışlarından ötürü kendinizi cezalandırmaya son vermek gibi…

Zaman zaman yeni önerilerimizi web sitemizde ve sosyal medyamızda paylaşacağız. Ancak siz yine de Dkitabımızda daha pek çok öneriyi,açıklamalarıylabulup ,kendinizi psikolojik olarak hazırlıklı , güçlü hale getirebilirsiniz.Ayrıca bize her zaman telefonlarımızdan ve sosyal medyadan ulaşabilir ya da mail gönderebilirsiniz.

İnstagramdatakipçimiz olmak için@doktoryaseminarslan

Facebook’ta takipçimiz olmak için Yasemin Arslan

14 Kasım 2019

Paylaş: