• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Blog

YÜRÜYÜŞ PİLATESİ / POWER WALK

YÜRÜYÜŞ PİLATESİ

Son zamanlarda sık sık instagram storylerimizde günlük takvimlerimizde tavsiye ettiğimiz yürüyüş tekniği POWER WALK tan bahsetmek istiyoruz.Bu tekniği doğru uyguladığınızda bir bakıma yürüyüş pilatesi yapmış olacaksınız.

Yürüyüş sırasında birkaç noktaya dikkat etmelisiniz ;

-Ayağınızı spor ayakkabının içinde tümüyle yayın ve ayağınızın her bir bölümünü hissederek yürüyün.Topuklar,ayak tabanı,parmak kökleri,parmaklar…Ayağınız adım atarken sanki topuktan parmağayuvarlanır gibi olacak şekilde adım atmak bacaklarınızda daha çok kası çalıştıracaktır.

-Yürürken ayak parmaklarınızdan kuvvet almalısınız.

- Adım atarken ayak tabanınız sanki yer kabuğunu soyar gibi olmalı ,ayak tabanınıztopuktan parmaklara yuvarlanır gibi hareket ettiğinde zaten böyle olacak.

-Ayaklarınızı hantalca yere vurmak yerine böyle yürümek adımlarınıza zarafet de katacak.

-Yürürken başınız yukarıda ,gövdeniz dik yürümelisiniz.Sanki kocaman sallantılı küpeleriniz var ve onları omuzlarınıza değdirmek istemiyorsunuz.Erkekler omuzlarıve yanakları arasında düşürmemeye çalıştıkları kocaman portakallar hayal edebilirler.Bu şekilde yürümek üst beden postürünüzü düzeltecektir.

-Yürürken karnınızı içeri ve mümkün olduğunca yukarıçekin.

-Yürürken kollarınızı ve omuzlarınızı gevşetin.Kollarınız dengelibirersarkaç gibi sallanmalı.Bu sarkaçlar gerektiğinde sizi hızlandıracaklar.

- Yürürken kalçalarınızdan arkaya doğru uzanan bir tepsi hayal edin.Bu tepsinin üzerinde iki bardak dolusu su olduğunu hayal edin ve yürürken bu suları dökmeyin.Bu şekilde yürümek kalça kaslarınızı mümkün olduğunca yukarıda ve gergin tutacak,biçimlendirecektir.Belki daha iyisi sevdiğiniz bir içecekle bu tepsiyi taşımaktır !

Tekniğe dikkat ederek yürümek hantal bir yürüyüşten çok daha zarif ve hoş yürümenizi sağlayacak.Ayrıca kaslarınızın boyu bir miktar uzayacak ve ayaklarınız daha aktif hale gelecektir.Tekniği tümüyleyapmakilk başta çok kolay olmayabilir.Sık sık ayaktan boyun duruşuna kadar yürüyüşünüzü kontrol edin.

Hareketleri daha iyi yapmaya başladıkça ayak parmaklarınızdan sırasıyla baş,orta ve küçük parmaklarınızdan güç alarak adım atmaya başlayın.

Eğer normalde yürüyüş yapmıyorsanız ilk yürüyüşünüz 45 dakikayı geçmesin.

Teknik destekli yürüyüşte eklem ,sırt ağrıları vb şikayetlerinizazalacaktır.Ancak bu yürüyüş şeklini zayıflamak ,incelmek veya kilonuzu korumak için de kullanabilirsiniz.


27 Nisan 2020

Paylaş: